Logo

+381 69 444 91 92

Prilagođavanje mobilnim uređajima

Do samo pre par godina, nije bilo bitno da li će vaš sajt biti vidljiv na svim uređajima (mobilni, tablet i td.) a sada je veoma bitno. Bitno je iz više razloga, najpre što sve veći broj ljudi koristi mobilne uređaje za pretragu interneta a drugo iz razloga vidljivosti sajta na pretraživačima. Većina posetilaca će napustiti sajt ukoliko sadržaj sajta nije podešen njihovom uređaju.

Iz ovih bitnih razloga smo mi u Web Studio Internet Solutions ovu stvar stavili kao jednu od najbitnijih. Ukoliko imate stariji sajt koji nije prilagođen mobilnim uređajima krajnje je vreme da razmislite o preuređenju starog ili izradi novog sajta.

Tehnike izrade sajta

Postoje razne tehnike izrade web sajtova. Jedna od najpogodnijih tehnika izrade sajta je izrada u nekom od CMS sistema. Bitna karakteristika izrade sajta u nekom od CMS sistema je lakoća održavanja i nadogradnje. Takođe bitna osobina je i univerzalnost (mogućnost da vam sajt održava bilo koja osoba koja poznaje rad u odrđenom CMS sistemu).

Postoji nekoliko CMS sistema a najpoznatiji među njima (takođe i najrasprostranjeniji) su Joomla i WordPress.

WordPress je CMS sistem koji se u početku koristio za izradu manjih sajtova i kao idealno rešenje za blogove da bi danas napredovao možda i najviše od svih ostalih sistema i postao najkorišćeniji CMS sistem u svetu. Najviše zbog lakoće korišćenja i velikog broja gotovih rešenja.

Joomla spada u napredne CMS sisteme i namenjena je za izradu kako manjih web sajtova tako i za izradu velikih i masivnih portala. Glavna odlika joj je stabilnost u radu. Takođe poseduje veliki broj gotovih rešenja i lakoća upravljanja sadržajem. Najveći broj sajtova uradili smo upravo u ovom CMS sistemu.

Koliko traje izrada sajta?

Sajt možete dobiti i za tri dana... ukoliko se radi o sajtu sa 5 strana od kojih je jedna kontakt strana, ukoliko imamo celokupan sadržaj unapred pripremljen i ukoliko unapred znamo šta želimo od sajta.

Međutim, najčešće nije tako. Uglavnom se kreće sa frazom “Meni treba najprostiji sajt” a ne retko završimo sa izradom portala.

Iz naše dosadašnje prakse, možemo reći da izrada sajta traje od 7 do 20 dana u zavisnosti od potreba klijenta i od njegove spremnosti na saradnju.

Cena izrade sajta

Cena izrade sajta u najvećoj meri zavisi od vaših zahteva, utrošenog vremena i funkcionalnosti koje trebamo implementirati u sami sajt. Možemo sa sigurnošću reći da profesionalna izrada sajta ne može biti ispod 100 eur. Uvek krećemo od te cene a krajnju cenu formiramo na osnovu ostalih parametara.

Kako krenuti?

Preporučujemo da nas pozovete pre nego bilo šta odlučite vezano za izradu sajta. U komunikaciji sa nama i savetima koje vam možemo dati, odlučićemo kako će teći proces izrade vašeg sajta.

BESPLATAN UPIT

 

Potrebna vam je pomoć? Pošaljite nam upit i ubrzo će vas neko kontaktirati.

 

Pošaljite upit

SAJT ZA 100 EUR?

 

Sasvim je moguće ukoliko za to ispunjavate uslove. Popunite upit i neko će vas ubrzo kontaktirati.

 

Pošaljite upit